ANADÓN, A.; ROSA MARTÍNEZ-LARRAÑAGA, M.; ARANZAZU MARTÍNEZ, M. 2006. Probiotics for animal nutrition in the European Union. Regulation and safety assessment. Regulatory Toxicology and Pharmacology 45 (1):91–95.
ÁVILA, J.; ÁVILA, M.; TOVAR, B.; BRIZUELA, M.; PERAZZO, Y. 2010a. Capacidad probiótica de cepas del género Lactobacillus extraídas del tracto intestinal de animales de granja. Revista cientifica FCV-LUZ XX (2):161–169.
ÁVILA, J.; ÁVILA, M.; TOVAR, B. 2010b. Determinación de las condiciones de crecimiento in vitro de una cepa probiótica (Lactobacillus delbruekii subsp. bulgaricus) aislada del tracto intestinal de terneros (Bos taurus). Revista Venezolana de Ciencia y Tecnología de Alimentos 1 (1): 58–69.
BOONE, D. R.; CASTENHOLZ, R. W.; GARRITY, G. M. (EDS.). Bergey’s Manual® of Systematic Bacteriology. New York, NY: Springer New York, 2001.
CHENG, H.; HU, C.; LIN, S.; WANG, J.; LIU, J.; CHEN, Y. 2014. Characterization of two truncated forms of xylanase recombinantly expressed by Lactobacillus reuteri with an introduced rumen fungal xylanase gene. Enzyme and Microbial Technology 64-65:6–10.
GUARNER, F.; SCHAAFSMA, G. 1998. Probiotics. International Journal of Food Microbiology 39 (3):237–238.
GUSILS, C.; FIGUEROA, R.; CHAIA, A.; GONZÁLEZ, S.; OLIVER, G. 2001. Identification of lactic acid bacteria and enterobacteria. A technique in microplates. Interciencia 26 (11):563–566.
GUTIÉRREZ, L.; GÓMEZ, A.; ARIAS, L.; TANGARIFE, B. 2007. Evaluación de la viabilidad de una cepa probiótica nativa de Lactobacillus casei en queso crema. Revista Lasallista de Investigación 4:37–42.
HSUEH, H.; YU, B.; LIU, C.; LIU, J. 2014. Increase of the adhesion ability and display of a rumen fungal xylanase on the cell surface of Lactobacillus casei by using a listerial cell-wall-anchoring protein. Journal of the Science of Food and Agriculture 94 (3):576–584.
JURADO, H.; AGUIRRE, D.; RAMIREZ, C. 2009. Caracterización De Bacterias Probióticas Characterization of Isolated Probiotic Bacteria of the Large Intestine of Pigs As Alternative To Using Antibiotics. Revista MVZ Córdoba 14 (2):1723–1735.
LANE, D.; PACE, B.; OLSEN, G.; STAHL, D.; SOGIN, M.; PACE, N. 1985. Rapid determination of 16S ribosomal RNA sequences for phylogenetic analyses. Proceedings of the National Academy of Sciences of the United States of America 82 (20):6955–9.
PATTERSON, J.; BURKHOLDER, K. 2003. Application of prebiotics and probiotics in poultry production. Poultry science 82 (4):627–631.
RONDÓN, A.; SAMANIEGO, L.; BOCOURT, R.; MILIÁN, G.; RANILLA, M. J.; LAURECIO, M.; PÉREZ, M. 2008. Aislamiento, identificación y caracterización parcial de las propiedades probióticas de cepas de Lactobacillus sp. procedentes del tracto gastrointestinal de pollos de ceba. Ciencia y Tecnologia Alimentaria 6 (1):56–63.
SÁNCHEZ, L.; VICHI, J.; LLANES, M.; CASTRO, E.; SOLER, D.; ESPINOSA, I,; KOCIUBINSKI, G.; FERREIRA, C. 2011. Aislamiento y caracterización in vitro de cepas de Lactobacillus spp. como candidato a probióticas. Revista de Salud Animal 33 (3):154–160.
SORIANO, A.; MAMUAD, L.; KIM, S.; CHOI, Y.; JEONG, C.; BAE, G.; CHANG, M.; LEE, S. 2014. Effect of Lactobacillus mucosae on In vitro Rumen Fermentation Characteristics of Dried Brewers Grain, Methane Production and Bacterial Diversity. Asian-Australasian Journal of Animal Sciences 27 (11):1562–1570.
VALLEJO, M.; MARGUET, E.; ETCHECHOURY, V. 2008. Potencial probiótico de cepas de Lactobacillus aisladas de queso ovino. Revista de la Facultad de Salud Pública y Nutrición 9 (4):11-19.
ZAMUDIO, K.; ZAVALETA, A. 2003. Estudio del potencial probiótico de lactobacilos aislados de fuentes naturales. Ciencia e Investigacion 6 (1):30–35.